ГоловнаПолітика

Росія не пускає українських лікарів до Савченко

Консул спробує потрапити до ув'язненої в понеділок.

Росія не пускає українських лікарів до Савченко
Надежда Савченко

Росія досі не надала українським лікарям дозволу на огляд українки Надії Савченко, незважаючи на те, що запит відправили 5 березня.

Про це в ефірі телеканалу "112 Україна" заявила речник Міністерства закордонних справ України Мар'яна Беца.

"Запит відправили 5 березня, але, незважаючи на наші неодноразові звернення, станом на цю хвилину дозволу від російської сторони на огляд Надії Савченко українськими лікарями досі немає. Наш консул продовжує працювати над цим. Ми також вимагаємо, щоб консул отримав зустріч із Надією сьогодні, щоб він подивився, в якому стані вона перебуває", - повідомила Беца.

Нагадаємо, в четвер у Донецькому міському суді Ростовської області Савченко мала виголосити останнє слово, після чого суд мусив вийти для винесення вироку. Однак суддя посеред засідання несподівано оголосив у засіданні перерву до 9 березня.

У відповідь Савченко оголосила сухе голодування, заявивши, що вона або помре, або буде передана Україні.

"Росія має не більш ніж 10 днів, щоб повернути мене в Україну, звідки викрала!" - заявила Савченко у своєму останньому слові, оприлюдненому 3 березня.

Раніше, 2 березня, Савченко виступила в суді з промовою, в якій заявила, що відмовляється від обміну на російських військовослужбовців Олександра Александрова і Євгена Єрофєєва.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram