ГоловнаПолітика

Топ-менеджер "Нафтогазу" про Азарова: на людей у такому віці гріх ображатися

Вітренко відповів тим, хто ностальгує за "міцним господарником".

Топ-менеджер "Нафтогазу" про Азарова: на людей у такому віці гріх ображатися
Юрий Витренко
Фото: ureclub.com

Директор з розвитку бізнесу "Нафтогазу" Юрій Вітренко прокоментував інтерв'ю колишнього прем'єр-міністра Миколи Азарова, в якому він назвав ідіотами сьогоднішню владу.

"Не впевнений, що Азаров назвав ідіотами саме нас, але оскільки по 170 газ купуємо саме ми, щось ніби треба відповідати. На людей у такому віці ображатися гріх", - написав топ-менеджер "Нафтогазу" у фейсбуці.

"Тому відповім радше не Азарову особисто, а тим, хто ностальгує за "міцним господарником". По-перше, якби ми не побудували нову трубу зі Словаччини і не навчилися працювати за правилами європейського ринку, то купували б ми зараз тільки у "Газпрому". Тобто вже не по 170, а по 212. Хоча ні, по 212 нам "Газпром" теж не продавав би. Тому що 212 - це вже зі "знижкою", яку нам "Газпром" мусив дати не за красиві очі, а тільки тому, що ми мали можливість купувати не у "Газпрому", тобто вони були змушені конкурувати. Тобто не по 170, а по 227 уже", - зазначив Вітренко.

При цьому він припускає, що навіть така ціна була б можливою, тільки якби Україна виплатила 30 млрд доларів за недобір за принципом "бери або плати" або якби влада погодилася жертвувати інтересами країни, як це робили за Азарова.

Нагадаємо, колишній прем'єр вважає, що сьогоднішньому уряду допомагає кон'юнктура у вигляді низьких цін на нафту.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram