ГоловнаПолітика

Краснов знепритомнів, коли йому спробували вручити підозру у тероризмі (оновлено)

"Азовця" оперативно відвезли з будівлі суду

Прокуратура пред'явила лідерові цивільного корпусу "Азов-Крим" Станіславу Краснову підозру за 258-ю статтею Кримінального кодексу - "Терористичний акт".

Однак, повідомляє кореспондент LB.ua, під час вручення підозри, яке відбулося в Шевченківському райсуді Києва, Краснов знепритомнів.

полюбуйтесь на этот циркчувак наклоняется к уху Краснова, дает команду и Краснов тут же падает в обморок )) не позорился бы! Савченко крепче чем все эти "патриоты" вместе взятые

Posted by Антон Комаров on Thursday, March 3, 2016

Його винесли на руках з будівлі суду, де все це відбувалося, і відвезли.

Оновлення. Керівник апарату голови СБУ Олександр Ткачук під час брифінгу у четвер заявив, що вручення відбулося. Краснов підозрюється у скоєнні злочинів, передбачених статтями 258 (теракт) і 111 (держзрада).

Оновлення 19:01. Нардеп Ігор Мосійчук пише в фейсбуці, що Краснова з приватної клініки "Борис" "швидка" перевозить в одну з районних лікарень столиці. У "Борисі" Краснову слідчі СБУ намагалися вручити ще одну підозру і нав'язати охорону "Альфи", додав він.

Оновлення 21.07. Госпіталізованому із засідання суду голові ГК "Крим-Азов" у 3-й клінічній лікарні зробили електрокардіограму і взяли кров з пальця, повідомляє 112 Україна.

Лікарі не коментують стан Краснова, констатуючи лише озвучені раніше діагнози: струс мозку і закрита черепно-мозкова травма.

"Під вечір в столичній 3-й клінічній лікарні стало людно, сюди півгодини назад привезли Краснова. Йому зробили електрокардіограму, взяли кров з пальця, зараз, ймовірно, роблять рентген. Лікарі не коментують стан і не говорять діагноз. Його адвокат Мамалига каже, що констатують струс мозку і закриту черепно-мозкову травму", - повідомляє кореспондент.

Водночас повідомляється, що Краснова доставили в лікарню №3, оскільки вона є більш технічно обладнана.

"Ми намагалися дізнатися, чому Краснова привезли в київську клінічну лікарню №3. Лікарі приватної лікарні, де він перебував раніше, кажуть, що у них немає відповідного обладнання, яке є в цій лікарні", - сказали в ефірі телеканалу.

Раніше повідомлялося, що Краснов у лікарні прийшов в себе, його відвезли на МРТ.

Оновлення 22:42. Адвокат Краснова Андрій Мамалига заявив, що Служба безпеки України вирішила виставити охорону в 3-й міській клінічній лікарні, куди був госпіталізований підозрюваний, повідомляють Українські Новини.

"Я попросив слідчого надати постанову про застосування заходів з безпеки, але я його не побачив. Йдеться про надання особистої охорони ... СБУ хоче контролювати Станіслава ... Краснов може відмовитися від охорони, але ця охорона буде здійснюватися в будь-якому випадку за рішенням СБУ", - сказав він.

За словами Мамалиги, у Краснова діагностували черепно-мозкову травму, через що його переведуть у реанімацію. Там він пробуде мінімум до 4 березня.

Нагадаємо, 28 лютого співробітники СБУ затримали голову цивільного корпусу "Азов-Крим", бійця батальйону ОУН і учасника блокади Криму Станіслава Краснова. Після затримання йому вручили підозру за 263-ю статтею - зберігання зброї та вибухівки. Представник СБУ Олександр Ткачук заявив, що Краснова завербувала Росія, його затримали після закладення у сховок 42 кілограмів вибухівки.

СБУ оприлюднила аудіозапис переговорів Краснова з якимось чоловіком, який, як стверджує спецслужба, є його російським куратором.

У ніч на 2 березня Краснова відпустили з-під варти у зв'язку з тим, що минув триденний термін затримання.

Запобіжного заходу для нього поки що не вибрали.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram