ГоловнаПолітика

Суд над Єрофєєвим і Александровим відклали через загрозу нападу на конвой

Наступне засідання призначили на 9 березня.

Суд над Єрофєєвим і Александровим відклали через загрозу нападу на конвой
Фото: Тарас Спивак

Голосіївський районний суд Києва переніс засідання у справі російських військовослужбовців Євгена Єрофєєва й Олександра Александрова у зв'язку із загрозою нападу на конвой, який мав доправити їх до суду.

Таке рішення ухвалив суддя Микола Дідич після того, як зачитав відповідного листа від Генеральної прокуратури.

Цю інформацію підтвердили в суді представники військової прокуратури. "Головною військовою прокуратурою з оперативних підрозділів дійсно отримана інформація, що невстановленими особами планується спроба нападу на особовий склад конвою під час конвоювання обвинувачених у приміщення Голосіївського райсуду", - заявив прокурор. Він сказав, що з метою забезпечення безпеки було вирішено не конвоювати Єрофєєва й Александрова в суд, і попросив провести засідання в режимі відеоконференції.

Однак проти цього виступили адвокати Єрофєєва й Александрова Оксана Соколовська і Юрій Грабовський. Вони заявили, що не мають інформації про будь-яку небезпеку для своїх підзахисних і тому виступають проти відеоконференції.

Для з'ясування ставлення Єрофєєва й Александрова до можливого проведення над ними суду в дистанційному режимі була оголошена перерва. Засідання продовжиться 9 березня о 14:30.

Нагадаємо, Україна звинувачує спецпризначенців у військовій діяльності, терористичній діяльності, незаконному перетині кордону, розвідці, диверсіях, а також у скоєнні теракту, внаслідок якого загинув сержант 92-ї бригади ЗСУ Вадим Пугачов. Під час судового засідання 10 листопада Александров і Єрофєєв відмовилися визнати свою провину.

У Росії тим часом добігає кінця суд над українкою Надією Савченко, яку звинувачують у вбивстві двох російських журналістів, замаху на вбивство ще одного і в незаконному перетині кордону. Можливо, що українська влада буде намагатися обміняти її на російських спецпризначенців.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram