ГоловнаПолітика

Яценюк вимагає проведення прозорих тендерів на харчування армії

Вартість замовлень оцінюють у 3,5 млрд гривень.

Яценюк вимагає проведення прозорих тендерів на харчування армії
Фото: www.dyvys.in

Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк доручив провести прозорий публічний тендер з надання послуг харчування Збройних Сил України. Про це він заявив під час засідання уряду.

"Якщо будуть доведені факти умисного затягування термінів і зупинки тендерних процедур - почати кримінальні провадження і проти посадових осіб, і проти компаній, які хочуть зірвати харчування української армії і «протягнути» корумповану схему", - сказав Яценюк.

Прем'єр зазначив, що протягом останніх десяти років на державних закупівлях "сидять" чотири компанії, які завищують ціни і надають неякісні послуги. Зараз вони почали кампанію, аби зірвати прозорий тендер, який оцінюють у 3,5 млрд гривень.

"Це питання національної безпеки і репутації влади. Я не допущу, щоб компанії, які ще годували російський Чорноморський флот, далі продовжували висмоктувати гроші з бюджету і неякісно і дорого годувати українську армію", - заявив прем'єр.

Яценюк додав, що проведе бесіду з цього питання з головою Служби безпеки України: "Думаю, що він так само буде боротися з корупцією, як і всі наші органи державної влади, які зараз борються за те, щоб не допустити цієї корумпованої угоди".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram