ГоловнаСуспільствоЖиття

Групу харківських підривників відправили під суд

Трьом місцевим жителям загрожує до 12 років в'язниці

Групу харківських підривників відправили під суд
Фото: Макс Левин

Прокуратура Харківської області відправила в суд обвинувальний акт щодо трьох мешканців Харкова, які вчинили низку терактів на території області.

Про це повідомляє офіційний сайт прокуратури.

"Чоловікам інкримінується вчинення терористичних актів та незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами та вибуховими речовинами (ч. 2 ст. 258, ч. 1 ст. 32, ч. 1 ст. 263 КК України)", - повідомив начальник відділення прокуратури Павло Угровецький.

Встановлено, що у вересні 2014 року троє чоловіків (34, 33 і 25 років) намагалися підірвати будівлі Орджонікідзевського та Фрунзенського районних військових комісаріатів, а також офіс приватної адвокатської контори в Харкові. У жовтні того ж року вони підірвали залізничну колію на станції "Залютіне".

У січні 2015 року - здійснили вибух у технічній будівлі ТОВ "Харківрегіонгаз", а також вибух на залізничній станції "Шебелинка", під час якого зайнялася цистерна з бензином. У березні 2015 року на залізничному мосту через річку Лопань біля станції "Новожанове" встановили й активували вибуховий пристрій. Унаслідок вибуху було пошкоджено залізничні колії.

Підозрюваним обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою.

Максимальна санкція статей передбачає 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Нагадаємо, харків'янин отримав 6 років в'язниці за організацію вибуху на залізниці.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram