ГоловнаПолітика

Командувач НАТО рекомендував Білому дому надати Україні зброю

Росія використовує всі інструменти державної сили проти України, впевнений Бридлав

Командувач НАТО рекомендував Білому дому надати Україні зброю
Филип Бридлав
Фото: EPA/UPG

Командувач сил НАТО в Європі Філіп Бридлав, виступаючи в Сенаті США 1 березня, заявив, що очікує від Росії нових провокацій на Донбасі, і знову закликав Білий дім надати Україні зброю.

Про це повідомляє "Голос Америки".

"Я впевнений, що Росія буде посилювати чи послаблювати тиск лінії зіткнення, щоб збільшити тиск на Україну і вимагати виконання її частини домовленостей", - сказав Бридлав.

"Ми не повинні відкидати жодних інструментів у наданні допомоги Україні, оскільки Росія використовує всі інструменти державної сили проти України: гроші, дипломатію, інформаційні, військові та економічні ресурси. Не думаю, що ми можемо відмовитися від будь-яких інструментів допомоги Україні, і я передав відповідні рекомендації адміністрації президента про надання Україні смертельної зброї і захисного обладнання", - зазначив Бридлав.

Нагадаємо, в листопаді 2015 року американський сенат затвердив перероблений проект бюджету на оборонні потреби США. Президент США Барак Обама 25 листопада підписав доопрацьований бюджет США на 2016 рік на потреби національної оборони. Документ передбачає виділення коштів для надання військової допомоги Україні в обсязі 300 млн доларів протягом 2016 фінансового року. При цьому 50 млн доларів із цієї суми може бути використано для надання Україні оборонної зброї.

У тексті окремо визначено пункт про надання летальної допомоги Україні, зокрема: "протитанкової зброї, мінометів, великокаліберної зброї і боєприпасів до неї, гранатометів з гранатами, а також легкої стрілецької зброї".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram