ГоловнаПолітика

Холодницький: депутати завалюють антикорупційну прокуратуру зверненнями

Прокурор вважає, що багато заяв є елементом популізму.

Холодницький: депутати завалюють антикорупційну прокуратуру зверненнями
Фото: Макс Требухов

Спеціалізований антикорупційний прокурор Назар Холодницький заявляє, що в Антикорупційну прокуратуру надходить надмірно багато звернень від депутатів Верховної Ради.

Про це він сказав в інтерв'ю Українським Новинам.

"Завалюють зверненнями. Звернень від них достатньо, причому саме від деяких народних депутатів. Звернення такого зразка: "Я ось тут прочитав в інтернеті, що міністр заявив про щось, внесіть в ЄРДР". Як громадянин я вважаю, що це зловживання правом на звернення. Хоча юридично воно не заборонено, і ми змушені їхні звернення розглядати, і будемо це робити", - сказав Холодницький.

При цьому прокурор зазначив, що йдеться не про всіх депутатів Ради. За його словами, є заяви, на підставі яких порушено кримінальні провадження, і слідство за якими триває.

"Але за заявою депутата не можна за місяць або два розкрити масштабну схему, тим паче в Україні, де задіяні офшори, іноземні банки. Це нереально", - стверджує Холодницький.

Антикорупційний прокурор вважає, що багато заяв є елементом популізму, і з цим треба боротися.

Нагадаємо, Антикорупційна прокуратура буде працювати спільно з Національним антикорупційним бюро. Разом вони повинні боротися з корупцією у вищих ешелонах влади.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram