ГоловнаПолітика

Гройсман полетів до Брюсселя на тиждень України в Європарламенті

У рамках Українського тижня обговорюватимуть реформу українського парламенту.

Гройсман полетів до Брюсселя на тиждень України в Європарламенті
Фото: 24tv.ua

Спікер Верховної Ради Володимир Гройсман полетів у Брюссель на тиждень України в Європейському парламенті.

Про це політик повідомив на своїй сторінці в Facebook.

Проведення Українського тижня Гройсман назвав унікальною подією як в історії Європарламенту, так і в історії України. З пропозицією про цей захід сам спікер раніше звертався до голови Європарламенту Мартіна Шульца.

У рамках Українського тижня будуть обговорювати реформу українського парламенту і зміну самої системи прийняття рішень у рамках законотворчості.

Разом із тим, в прес-службі апарату Верховної Ради України повідомили, що Гройсман розпочав візит до Королівства Бельгія і Королівства Нідерланди разом із лідерами фракцій, головами комітетів, народними депутатами України та працівниками апарату парламенту.

"Програмою візиту передбачені зустрічі голови Верховної Ради України В. Б. Гройсмана з керівником Місії з оцінки потреб, колишнім президентом Європейського парламенту Петом Коксом, із заступником генерального секретаря НАТО Александром Вершбоу, президентом Європейського парламенту Мартіном Шульцем, віце-президентом Європейської комісії щодо зони євро і соціального діалогу Валдісом Домбровскісом", - поінформували в прес-службі.

Перед початком конференції відбудеться розширена дискусія щодо висновків і рекомендацій звіту місії Європейського парламенту, очолюваної П. Коксом, за оцінкою потреб Верховної Ради України.

Також запланована прес-конференція голів депутатських фракцій і груп у Верховній Раді України та співголови координаційної групи Європарламенту з питань підтримки демократії і координації виборів Андрія Пленковича.

"За результатами дискусій планують підписати Угоди про співпрацю в адміністративній сфері між Загальним секретаріатом Європейського парламенту і Апаратом Верховної Ради України", - інформують у прес-службі.

Крім цього, йдеться в повідомленні, 2-3 березня В. Гройсман планує зустрітися з головою нижньої палати парламенту Королівства Нідерланди Хадіджою Аріб (Khadija Arib) і старшим віце-президентом верхньої палати парламенту (сенату) Енн Фліерман (Anne Flierman), а також із прем'єр-міністром Марком Рютте (Mark Rutte) і членами комітетів у закордонних справах нижньої і верхньої палат парламенту.

Як повідомляли, раніше Гройсман повідомив, що розробку нової європейської моделі діяльності українського парламенту завершено, цей план реформи буде представлено в Брюсселі в рамках Українського тижня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram