ГоловнаСуспільствоЖиття

Вирішення російсько-українського конфлікту залежить тільки від Росії, - Лінкявічус

Не можна забувати, хто в цьому конфлікті є агресором

Вирішення російсько-українського конфлікту залежить тільки від Росії, - Лінкявічус
Линас Линкявичюс

Міністр закордонних справ Литви Лінас Лінкявічус вважає, що вирішення російсько-українського конфлікту залежить тільки від Росії.

Про це він повідомив в ефірі одного з українських телеканалів.

"Ключ від вирішення питання, по-перше, все-таки перебуває в Москві. Ми не повинні забувати, хто в цьому конфлікті є агресором, а хто - жертвою", - наголосив Лінкявічус.

На його думку, російська техніка і військовослужбовці на території Донбасу можуть бути активізовані будь-якої миті.

"Ми бачили, відносне поліпшення було, навіть можна сказати, якесь перемир'я, але зараз, протягом останньої доби і останнім часом ми щодня отримуємо інформацію про поранених, обстріли, близько півсотні стає нормою. Це назвати перемир'ям дуже складно... Якщо ми говоримо про відведення важкого озброєння від лінії зіткнення, то цього не відбувається, ми бачимо тільки передислокацію. Мало хто про це говорить, взагалі-то про це йшлося раніше часто, про російську техніку і озброєння, що розташовані на самій території України, військовослужбовців, зокрема про тих, які можуть бути активізовані будь-якої миті", - сказав міністр.

За словами Лінаса Лінкявічуса, не можна проводити вибори на окремих територіях Донецької та Луганської областей, поки там не відновлено контроль української влади.

"Як можна проводити на території вибори за українськими законами, якщо навіть немає ознак присутності України в жодній формі. Я не кажу вже про спостерігачів, яких там менше, ніж російських танків", - додав він.

Нагадаємо, наприкінці січня у Вільнюському окружному суді почалися слухання у справі про січневі події 1991 року в Литві, обвинуваченими в якій проходять колишні радянські військові, чиновники, співробітники КДБ і МВС, нині громадяни Росії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram