ГоловнаСуспільствоПодії

Убитого друга Кернеса поховають у понеділок

Юрія Дімента застрелили сьогодні вранці на харківському цвинтарі.

Убитого друга Кернеса поховають у понеділок
Кернес и Димент
Фото: dozor.kharkov.ua

Похорон харківського підприємця Юрія Дімента, якого застрелили сьогодні вранці на місцевому кладовищі, пройде в понеділок, 29 лютого.

Про це LB.ua повідомило поінформоване джерело.

Нагадаємо, 52-річного Юрія Дімента, найближчого друга, соратника і партнера мера Харкова Геннадія Кернеса, розстріляли з автомата під час відвідин могили матері. Убивство сталося на єврейській ділянці кладовища по вулиці Академіка Павлова.

На його тілі виявили 12 кульових поранень, ще дві кулі влучили в голову. В іншій частині кладовища виявили покинутий автомат, обладнаний полум'ягасником.

Убивці було відомо, що Дімент регулярно приходить на могилу своєї матері, яка померла понад 15 років тому. Він відвідував цвинтар щопонеділка, щосереди та щоп'ятниці, переважно в першій половині дня. Дімент ходив без охорони, часто його супроводжував тільки водій.

Кернес і Дімент дружили змалку. Дімента вважали головним бізнес-повіреним і партнером харківського мера. У вузьких колах його вважали кримінальним авторитетом, і він мав вельми специфічну репутацію.

28 квітня 2014 року було скоєно замах на самого Кернеса. Снайпер вистрілив у нього, коли мер здійснював пробіжку. Кернес тривалий час лікувався в Ізраїлі, але досі повністю не відновився і пересувається на візку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram