ГоловнаКультура

Випадково знайдену платівку The Beatles продадуть на аукціоні

На платівці записано лише дві пісні

Випадково знайдену платівку The Beatles продадуть на аукціоні
The Beatles
Фото: wikipedia.org

Платівка легендарного британського гурту The Beatles, випадково знайдена на горищі, буде продана на аукціоні в березні.

Про це повідомляє Русская служба Би-би-си.

На платівці, вже названій "Святим Граалем", записано дві пісні: Till There Was You і Hello Little Girl. Раритет кілька десятиліть пролежав на горищі клавішника ліверпульського гурту Gerry and the Pacemakers Леса Магваєра серед старих речей.

На ярлику грамзапису видно напис, зроблений менеджером групи Браяном Епстайном.

За найскромнішими підрахунками, платівка на 78 обертів на хвилину, записана перед тим, як пісні групи злетіли на вершини хіт-парадів у Наприкінці 1962 року, буде продана за 10 тис. фунтів (14 тис. доларів), проте через неймовірну рідкісність предмета однозначний прогноз ціни дати вкрай складно.

Грамзапис зробили в магазині HMV на Оксфорд-стрит у Лондоні і потім представили майбутньому продюсеру команди Джорджу Мартіну із компанії звукозапису EMI, з якою The Beatles хотіла отримати контракт на випуск альбому.

74-річний Магваєр отримав диск від Епстайна 1963 року, якому його передав Мартін.

Платівка була в ідеальному стані, провівши на горищі більш ніж 50 років. Магваєр подарував його своїй онучці, яка сподівається витратити виручені гроші на придбання будинку.

Нагадаємо, в грудні 2015 року рідкісна копія "Білого альбому" The Beatles, яка належала Рінго Старру, була продана на аукціоні за 790 тис. доларів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram