ГоловнаПолітика

У Раді зажадали скасувати ліцензію "Інтера"

У Раді зажадали скасувати ліцензію "Інтера"
Фото: Макс Требухов

Депутати Сергій Висоцький і Микола Княжицький ("Народний фронт") зажадали скасувати ліцензію "Інтера". Про це вони заявили сьогодні перед початком розгляду в Київському апеляційному адміністративному суді справи про скасування рішення про продовження ліцензії телеканалу, повідомляє прес-служба НФ.

"Агресія в інформаційному просторі - це початок агресії в просторі реальному. Наша війна на сході за звільнення від російської окупації - це продовження тієї роботи, яку ми, українці, не подужали раніше, а саме коли російські медіа заходили сюди і дискредитували українську ідею та державу", - заявив Висоцький.

Він зазначив, що разом із колегами ще рік тому зареєстрували законопроект про повну заборону телеканалів, кінцевими бенефіціарами яких виступають російські юридичні або фізичні особи, до яких належав і телеканал "Інтер" (оскільки 23% акцій цього телеканалу належали російському "Першому каналу"). Однак цей законопроект тоді навіть не зміг потрапити до профільних комітетів через "великий опір деяких гілок влади і депутатів".

Княжицький, своєю чергою, заявив, що дія ліцензії "Інтера" завершилася ще 2011 року, в зв'язку з чим "телеканал незаконно проводив мовлення".

Ба більше, за його словами, Нацрада з телерадіомовлення не оголосила передбачений процедурою конкурс на отримання ліцензії, однак, незважаючи на це - автоматично продовжила ліцензію телеканалу "Інтер". Після цього телеканал "Малятко ТВ" подав до суду з приводу таких дій Нацради.

За інформацією Княжицького, одного з суддів, який вів справу телеканалу "Малятко ТВ" проти "Інтера", "було помічено в VIP-ложі НСК "Олімпійський" разом із Фурсіним - партнером одного із засновників телеканалу "Інтер".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram