ГоловнаПолітика

Кабмін, парламент і громадяни України живуть у паралельних реальностях, - політичний експерт

Через невизначеність у самому політикумі складно спрогнозувати подальші дії

Кабмін, парламент і громадяни України живуть у паралельних реальностях, - політичний експерт
Фото: Макс Требухов

Українське суспільство поділене на тих, хто хоче збереження ситуації в політикумі, і тих, хто потребує кардинальних змін. Про це заявила політичний експерт Олеся Яхно на круглому столі "Відносини суспільства і влади через два роки після революції гідності" в Інституті Горшеніна.

Коментуючи президентські рейтинги за результатами опитування Інституту Горшеніна, згідно з якими перше місце наразі посідає діючий президент Петро Порошенко (17,2%), а друге - лідер "Батьківщини" Юлія Тимошенко (15,9%), Яхно зазначила:

"Частина суспільства вважає, що треба в межах тих можливостей, які існують, домовлятися, інша частина вважає, що треба все кардинально міняти. Коли уряд живе у своїй логіці - у логіці відповідальності своїх рішень перед вимогами МВФ, парламент - можливих дострокових виборів і рейтингів, а громадяни - у своїй реальності... Немає визначеності в самому політикумі, а отже не можна спрогнозувати подальші дії. Тому - збереження статус-кво".

Нагадаємо, сьогодні в Інституті Горшеніна журналісти та експерти обговорювали суспільно-політичні настрої населення. Зокрема, журналіст, ведучий Espreso TV і Радіо Свобода Віталій Портников вважає, що у новому уряді мають бути присутніми представники усіх демократичних сил парламенту.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram