ГоловнаПолітика

Сєвєродонецька міськрада визнала Росію агресором

Рада, в якій більшість належить "опоблоківцям", підтримала пропозицію депутата від БПП.

Сєвєродонецька міськрада визнала Росію агресором
Флаг над городским советом в Северодонецке
Фото: twitter.com/patriot_petya

Міська рада Сєвєродонецька 25 лютого підтримала постанову Верховної Ради про визнання Росії країною-агресором, повідомляє місцеве видання "Сегодня в Северодонецке".

Проект рішення внесено з голосу депутатом від Блоку Петра Порошенка Сергієм Самарським, за нього проголосували 19 депутатів із 33 присутніх на сесії.

Більшість у міськраді становлять представники Опозиційного блоку із союзниками-перебіжчиками з інших фракцій.

Також депутати проголосували за те, щоб позбавити звань почесних громадян Сєвєродонецька колишніх депутатів Верховної Ради від Партії регіонів Олександра Єфремова й Олексія Кунченка. При цьому видання зазначає, що рішення ухвалили з порушенням законодавства, оскільки вніс його депутат Верховної Ради Олег Ляшко. Відповідно до частини 13 статті 46 закону України "Про місцеве самоврядування в Україні", він такого права не має. Нагадаємо, Верховна Рада офіційно визнала Росію країною-агресором 27 січня 2015 року. Таку заяву до світової спільноти на позачерговому засіданні парламенту підтримав 271 депутат.

У ній наголошено, що Україна є об'єктом військової агресії з боку Російської Федерації, яку та здійснює зокрема за рахунок постачання озброєнь бойовикам. Агресія, згідно з документом, почалася ще в лютому 2014 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram