ГоловнаПолітика

Російський суд відмовив у достроковому звільненні сина Джемілєва

Термін тюремного ув'язнення спливає в листопаді 2016 року.

Російський суд відмовив у достроковому звільненні сина Джемілєва
Фото: an-crimea.ru

Радянський районний суд Астрахані відмовив у достроковому звільненні українця Хайсера Джемілєва, сина лідера кримськотатарського народу Мустафи Джемілєва.

Про це пише ТАСС.

Із 3,5 року колонії Джемілєв відсидів більш ніж 2 роки і 8 місяців. Захист українця очікує звільнення Джемілєва в листопаді, коли минає термін його ув'язнення, але має намір подати в серпні повторне клопотання про УДЗ.

Джемілєв, який брав участь у засіданні за допомогою відеоконференцзв'язку, повідомив, що вже близько 4 місяців перебуває в штрафному ізоляторі. "Я перебуваю в ШІЗО вже 4 місяці. Причини? За сон у денний час, нешанобливе ставлення. Я не зовсім із цим згоден, але не оскаржив стягнення, оскільки не знаю, як це зробити", - пояснив він.

Представники адміністрації колонії своєю чергою надали Джемілєву негативну характеристику. "Він зарекомендував себе з негативного боку: порушував порядок, не бажає ставати на шлях виправлення, негативно впливає на інших засуджених і визнаний злісним порушником", - заявив співробітника тюремного закладу.

Нагадаємо, Хайсера Джемілєва затримали 27 травня 2013 року у дворі його будинку в Бахчисараї, де від пострілу в голову загинув 44-річний будівельник Февзі Єдемов.

Міліція відкрила кримінальне провадження за ч.1 ст.115 Кримінального кодексу (умисне вбивство). Київський райсуд Сімферополя обрав Хайсеру Джемілєву запобіжний захід у вигляді утримання під вартою.

Після анексії Криму слідчі органи вирішили "розслідувати" його справу заново. Водночас Апеляційний суд Києва розцінив дії Хайсера як убивство з необережності і постановив звільнити його з-під варти.

На початку червня 2015 року Краснодарський крайовий суд РФ засудив Хайсера Джемілєва до п'яти років позбавлення волі в колонії загального режиму. Згодом Верховний суд Росії скоротив термін для Джемілєва до 3,5 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram