ГоловнаПолітика

СБУ видворила з України колишнього редактора "Інтера"

Марії Столяровій заборонили в'їзд на п'ять років.

 СБУ видворила з України колишнього редактора "Інтера"
Фото: podrobnosti.ua

Служба безпеки України видворила з України  Марію Столярову - звільнено напередодні креативного продюсера "Подробиць" на телеканалі "Інтер".

"Російська журналістка Марія Столярова отримала «квиток в одну сторону» і під наглядом співробітників Служби безпеки України покинула територію нашої держави. Перед цим співробітники СБУ провели слідчі дії зі Столяровою. Їх цікавили брудні слова росіянки під час сюжету про Героїв Небесної Сотні. Також у них були питання щодо її перебування на тимчасово окупованих територіях в 2014 році і її ймовірна участь у терористичних організаціях "ДНР/ЛНР". Здійснюється системний аналіз і вивчення її повідомлень у соціальних мережах, які можуть містити ознаки антиукраїнської пропаганди. Надалі буде дана відповідна оцінка", - сказано в повідомленні спецслужби.

СБУ прийняло рішення скоротити для Столярової термін перебування на території України за вчинені дії, що завдали шкоди інтересам України. На тих же підставах їй заборонений в'їзд в Україну терміном на п'ять років.

Нагадаємо, 21 лютого Столярова під час трансляції програми "Подробиці тижня" на телеканалі "Інтер" супроводила сюжет про Небесну Сотню словами "Ну-ка давайте закінчувати цю х****".

Громадянка Росії Столярова пояснила недільний інцидент технічною помилкою.

Столярова раніше працювала на "Рен-ТВ", у соціальних мережах після виниклого скандалу знайшли її антиукраїнські і антимайданівські записи. Журналістка назвала їх "робочою необхідністю".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram