ГоловнаЕкономікаБізнес

Американська компанія інвестує $100 млн у порт "Южний"

Пивоварський заявив, що такі проекти можна підписувати щомісяця, якщо Рада буде працювати.

Американська компанія інвестує $100 млн у порт "Южний"
Фото: waklinger.com

Американська компанія Cargill  інвестує $100 млн у будівництво зернового термінала в українському порту "Южний".

Про це оголосив прем'єр-міністр Арсеній Яценюк на церемонії підписання інвестиційної угоди, яка пройшла в середу в Кабінеті Міністрів.

"Минуло 7 місяців, і за результатами цих 7 місяців 100 млн американських доларів одна з найбільших світових американських компаній Cargill вирішила інвестувати у порт "Южний" - у будівництво нового зернового термінала. Я хочу привітати американський і український бізнес", - сказав він.

За словами міністра інфраструктури Андрія Пивоварського, термінал потужністю 5 млн тонн забезпечить роботою 350 осіб. Запуск термінала заплановано на 2017 рік.

"Такі проекти ми можемо підписувати щонайменше раз на місяць. Єдине, що нас стримує - це рішення Верховної Ради не голосувати за законопроект 2488а. Згідно з яким Верховна Рада дозволила б уряду України залучати якомога більше коштів у портову інфраструктуру. Який дозволив би вивести стивідорні державні компанії зі списку стратегічних і дозволив би приватизацію. Так Верховна Рада дозволила б створити тисячі робочих місць, залучити мільярди доларів інвестицій, створити додаткову монетарну базу для бюджету, для підвищення соціальних стандартів", - сказав він.

Нагадаємо, що Cargill купить частку 51% в перевантажувальному терміналі, який стивідорна компанія "МВ Карго" побудує в порту. Україна бере на себе зобов'язання до початку будівництва створити на підході до термінала акваторію з належним рівнем днопоглиблення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram