ГоловнаПолітика

"Опоблок" запропонував перенести столицю до Канева

Колесніков розповів про "святі шевченківські місця"

"Опоблок" запропонував перенести столицю до Канева
Фото: provce.ck.ua

"Опозиційний блок" у вівторок презентував основу свого проекту нової Конституції України, який передбачає перехід від парламентсько-президентської республіки до парламентської, пише "Інтерфакс-Україна".

При цьому в Опоблоку стверджують, що стрижневим питанням у проекті Конституції буде "перенесення столиці у місто Канів, де знаходяться святі шевченківські місця".

"Якщо ми хочемо відокремити бізнес від політики, то жодних загроз для Києва в цьому немає. Понад те, я думаю, кияни зітхнуть із великим задоволенням. Як Нью-Йорк для Сполучених Штатів, Київ буде головним містом, фінансовим центром нашої країни, а політики поїдуть ближче до народу", - заявив на презентації проекту нардеп Борис Колесніков.

"Як приклад можна взяти Бразилію, Казахстан, які перенесли столиці і стали успішними", - додав він.

Варто зазначити, що Колесніков має давній інтерес до Канева. Саме він у 2011 році відкривав у цьому місті непотрібний вертолітний майданчик, нібито призначену для того, щоб туристам було зручніше відвідувати шевченківські місця. Будівництво майданчика здійснювалося за державні кошти в рамках реалізації державної цільової програми підготовки та проведення в Україні фінальної частини чемпіонату Європи з футболу у 2012 році. Сумарно на будівництво було виділено 127 млн гривень.

Нагадаємо, що "Опозиційний блок" представлений 43 депутатами у Верховній Раді. За даними соцопитування Інституту Горшеніна, який проводився у лютому 2016 року, ця партія може розраховувати на 11-13% голосів виборців.

Для ухвалення змін до Конституції необхідно 300 голосів депутатів, і у Верховній Раді зараз не можуть знайти їх для голосування за судову реформу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram