ГоловнаПолітика

Мітингувальники під ГПУ вимагали відновити справи проти екс-міністра Присяжнюка

Кума Януковича звинувачують у розкраданні 3 млрд.

Сьогодні під будівлею Генеральної прокуратури відбувся мітинг з вимогою відновити розслідування кримінальних справ проти екс-міністра аграрної політики часів президента Віктора Януковича Миколи Присяжнюка.

Фото: unian.net

Протестувальники розгорнули плакати і заявляють, що кримінальні справи проти екс-міністра закрили не просто так, повідомляє УНІАН.

«Присяжнюк - кум Януковича. Він украв три мільярди в України і сьогодні абсолютно спокійно почувається, проживаючи в Європі в такому собі «межигір'ї». Йому дозволили втекти наша прокуратура і слідство. Присяжнюк і такі, як він, думають, що зможуть «тихо» уникнути правосуддя, але це не так. Громадськість не дозволить злочинцям уникнути покарання», - заявив протестувальник Олександр Рябченко.

Фото: unian.ne

У переданому Генеральній прокуратурі зверненні зазначено вимогу притягнути до відповідальності не тільки Миколу Присяжнюка, а й співробітників правоохоронних органів, дії яких призвели до закриття кримінальних справ проти екс-міністра.

«Ми передали нашим доблесним прокурорам вимогу покарати і Присяжнюка, і тих, хто дозволив йому втекти разом зі слідчими. Якщо наші вимоги не будуть виконані і правоохоронці продовжать відмовчуватися, ми прийдемо сюди знову», - резюмувала учасниця пікету Світлана Іванченко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram