ГоловнаПолітика

Яценюк зажадав чесного розслідування у справі патрульного

Прем'єр вважає, що Сергій Олійник виконував свій обов'язок

Яценюк зажадав чесного розслідування у справі патрульного
Фото: kmu.gov.ua

Прем'єр Арсеній Яценюк висловився з приводу гучної справи київського патрульного Сергія Олійника, який застрелив під час погоні пасажира BMW.

"Уряд наполягає на незалежному, політично незаангажованому, чесному і прозорому розслідуванні стосовно українського поліцейського, який виконував свій обов'язок, був на службі і здійснював заходи під час виконання посадових обов'язків", - заявив він на церемонії запуску груп швидкого реагування патрульної поліції у Харкові у вівторок.

Нагадаємо, прокуратура дійшла висновку, що патрульний мав намір скоїти вбивство під час погоні й оголосила Олійнику підозру за ч. 3 ст. 365 (перевищення влади або службових повноважень), ч. 1 ст. 115 (умисне вбивство), ч. 2 ст. 15, п. 5 ч. 2 ст. 115 (замах на умисне вбивство, вчинене способом, небезпечним для життя багатьох осіб) КК України. 18 лютого Печерський суд заарештував Олійника на два місяці. На думку кількох спостерігачів, справу Олійника розкрутили, щоб домогтися відставки глави МВС Арсена Авакова і дискредитувати поліцію.

Відео: Запис з нагрудної камери патрульного, який застрелив пасажира BMW

Інцидент стався у ніч на 7 лютого. У районі Севастопольської площі патрульні помітили чотирьох хлопців, які сідали в автомобіль з алкоголем. Протягом 40 хвилин поліцейські марно намагалися наздогнати BMW, який пересувався на дуже високих швидкостях і неодноразово порушив інші правила дорожнього руху, в тому числі виїжджаючи на зустрічну смугу руху.

Під'їжджаючи до перехрестя проспекту Перемоги та Кільцевої дороги, патрульні після кількох попереджень відкрили вогонь по авто, щоб його зупинити. Незабаром BMW зупинився, однак коли патрульні спробували наблизитися до машини, знову почав їхати. Реагуючи на це, Олійник вистрілив по автомобілю. Куля влучила у 17-річного пасажира, жителя Боярки Михайла Медведєва, який згодом помер.

Це перший випадок застосування патрульними зброї з летальним результатом.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram