ГоловнаПолітика

Яценюк звинуватив Порошенка і Раду в зриві запуску Держбюро розслідувань

Слідство у справах Майдану зупиниться з 1 березня.

Яценюк звинуватив Порошенка і Раду в зриві запуску Держбюро розслідувань
Фото: Сергей Нужненко

Президент Петро Порошенко і Верховна Рада досі не подали кандидатів у конкурсну комісію для призначення директора Державного бюро розслідувань.

Про це заявив прем'єр Арсеній Яценюк у Харкові.

"На жаль, поки що такі члени комісії до нас не надійшли. Це означає, що триває зволікання зі створенням нового незалежного, вже не пострадянського, а проєвропейського Державного бюро розслідувань", - сказав прем'єр.

Закон про ДБР набуде чинності з дня створення Кабміном цього бюро, але щонайпізніше 1 березня.

Директора бюро повинен призначити Президент за поданням прем'єр-міністра після конкурсного відбору. До складу конкурсної комісії повинні увійти по три людини за квотами Президента, Верховної Ради і Кабінету Міністрів.

Після набуття чинності закону про ДБР Генпрокуратура повинна передати цьому органу слідство у справах Майдану. Слідчий у цих справах Сергій Горбатюк неодноразово заявляв, що слідство з питань Майдану з 1 березня зупиниться, якщо не буде відтерміновано запуск ДБР.

Напередодні Порошенко висловив стурбованість з приводу повідомлення про можливість зупинки розслідування злочинів часів Майдану з 1 березня через те, що набуде чинності закон про Державне бюро розслідувань у нинішній редакції. Президент наголосив на неприпустимості зупинки процесу розслідування через недосконалість законів і запевнив, що не допустить цього.

Верховна Рада, яка може відстрочити набуття чинності закону про ДБР, наступне пленарне засідання проведе лише 15 березня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram