ГоловнаПолітика

Волонтери і армія мають найбільшу довіру населення

Серед аутсайдерів - суди і прокуратура

Волонтери і армія мають найбільшу довіру населення
Фото: Макс Требухов

Волонтери, громадські організації та армія мають найбільшу довіру серед українців. Про це свідчать результати соцопитування Інституту Горшеніна, результати якого оприлюднили у вівторок.

Волонтерам довіряють 71,3% і не довіряють всього лише 19,4% опитаних. Громадським організаціям довіряють 49,2% і не довіряють 34,4%. Рівень довіри до армії сягає майже 49%, при цьому їй не довіряють 43% населення.

Рівень довіри до поліції становить 34,3%, при цьому для колишніх міліцейських структур цей показник становив лише 8,1%. Рівень довіри до новоствореної поліції (в першу чергу до патрульної поліції) тільки формується, оскільки не у всіх регіонах ще введено нові патрулі і не видно конкретну роботу.

Серед державних інститутів найвища довіра є до місцевих органів влади. Їм довіряють 42,6% і не довіряють 50,1%. Для порівняння, Верховній Раді довіряють 8,5% і не довіряють 87,6%, Кабміну довіряють 9,6% і не довіряють 86,2%. Парламентській коаліції довіряють лише 10,1% і не довіряють 82,4%.

Вкрай низькою є довіра до судів і прокуратури. Судам не довіряють 89,3% опитаних, довіряють 4,7%. Прокуратурі 85,5% не довіряють і 6,4% довіряють.

Всеукраїнське соціологічне дослідження на тему "Суспільно-політичні настрої населення України" проводилося з 8 по 17 лютого 2016 року. Всього згідно з вибіркою, з урахуванням основних соціально-демографічних характеристик населення України, було опитано 2000 респондентів у віці від 18 років, у всіх регіонах України (без урахування населення окупованих територій АР Крим, Донецької та Луганської областей). Квотами були регіон проживання, стать і вік респондентів. Похибка репрезентативності дослідження не перевищує +/-2,2%.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram