ГоловнаКультура

Кріс Картер зніме продовження "Секретних матеріалів"

Серіал показав відмінні рейтинги.

Кріс Картер зніме продовження "Секретних матеріалів"
Фото: tjournal.ru

Творець серіалу "Секретні матеріали" Кріс Картер заявив, що глядачі можуть розраховувати на продовження історії про розслідування паранормальних явищ агентами ФБР Малдером і Скаллі.

"Можу вам практично зі стовідсотковою гарантією сказати, що ми повернемося", - заявив Картер в інтерв'ю The New York Times, яке вийшло після показу на каналі Fox шостої - і наразі заключної - серії "Секретних матеріалів". Як зазначає The New York Times, творці шокували глядачів відкритим фіналом, тому шанувальники історії вимагають пояснень і, зрозуміло, продовження.

"Я не знаю, як і коли - серіал належить каналу Fox - але з огляду на те, які ми показали рейтинги, думаю, "Секретні матеріали" повернуться в тому чи іншому вигляді", - заявив Картер.

За його словами, він розмовляв з виконавчим директором Fox Television Group Даною Волден, і вона заявила, що керівництво каналу хотіло б бачити продовження. Питання лише в тому, коли це станеться, оскільки в акторів, режисерів і продюсерів є й інші проекти. Однак Картер запевнив, що всі сторони мають бажання знімати нові серії.

Десятий міні-сезон "Секретних матеріалів" показав відмінний рейтинг: 24 cічня першу серію у США подивилися 16,2 млн глядачів (рейтинг 6,1 у ключовий категорії глядачів від 18 до 49 років). Високі показники багато в чому пояснюються тим, що епізод "Моя боротьба" вийшов одразу після матчу чемпіонату з американського футболу. У кожнім разі цей результат став для Fox найкращим за кілька років.

Показники другої серії виявилися очікувано нижчими, але все одно були доволі значними: 9,7 млн глядачів (рейтинг 3,2).

Поки що немає даних про шосту серію, але п'ята, незважаючи на конкуренцію з трансляцією вручення нагород "Греммі", показала непогані 9,9 млн і рейтинг 3,3 для глядацької категорії 18-49 років.

Коментуючи відкритий фінал, Картер нагадав, що попередні сезони "Секретних матеріалів" завжди завершувалися так і це частина стратегії збереження глядацького інтересу.

Виконавець ролі агента Малдера Девід Духовни після прем'єри останньої серії написав у твіттері: "Істина поки що взяла паузу".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram