ГоловнаПолітика

Поліція допитає Коханівського через погром російських банків

Встановлено 10 підозрюваних у безладдях.

Поліція допитає Коханівського через погром російських банків
Николай Коханивский
Фото: Макс Требухов

Національна поліція допитає Миколу Коханівського - лідера націоналістичного батальйону ОУН, представники якого 20 лютого громили офіси Сбєрбанку Росії, Альфа Банку і компанії СКМ у Києві.

Про це на брифінгу повідомив начальник Головного управління Нацполіції в Києві Андрій Крищенко.

"Коханівський або буде викликаний, або його вже викликали на допит до слідчого для дачі пояснень і кваліфікації його дій. Після цього буде визначено, чи притягувати його до відповідальності", - сказав він.

За словами Крищенка, наразі поліція встановила 10 підозрюваних у погромі офісів, усіх їх викликали на допит, але нікого не затримали.

Він зазначив, що більшість підозрюваних є жителями Києва віком 17-18 років.

Нагадаємо, раніше Коханівський визнав, що представники його організації розгромили офіси російських банків і СКМ. Кримінальне провадження за цим фактом відкрито за частиною 2 статті 296 (хуліганство) Кримінального кодексу України. Зловмисникам загрожує покарання у вигляді обмеження волі на строк до 5 років або позбавлення волі до 4 років.

Батальйон ОУН - добровільне збройне формування, яке воює в зоні АТО. Одне з небагатьох добровольчих формувань, досі не легалізоване. Батальйон ОУН зараз не пов'язаний з партією ОУН.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram