ГоловнаПолітика

Адвокати Надії Савченко прибули в Київ

Захисники української льотчиці пробудуть у Києві кілька днів

Адвокати Надії Савченко прибули в Київ
Фото: EPA/UPG

Адвокати української льотчиці і народного депутата Надії Савченко Марк Фейгін і Микола Полозов приїхали в Київ на зустрічі у справі своєї підзахисної.

Про це вони повідомили у своїх мікроблогах Twitter.

"З колегою Марком Фейгіним приїхали на кілька днів до Києва. #FreeSavchenko й інші важливі справи", - написав Полозов.

За словами захисників, у них запланована низка зустрічей з представниками влади.

"Сьогодні мені належить зустрітися в Києві з кількома особами з приводу долі Надії Савченко. У Києві мокро", - написав Фейгін.

Нагадаємо, вирок українській льотчиці повинні оголосити ближче до 8 березня. 3 березня Савченко виступить у суді з останнім словом.

У Росії Савченко звинувачують у загибелі журналістів у Луганській області. Її судять за статтями "вбивство" і "замах на вбивство". Як заявлено у справі, льотчиця, яка служила в добровольчому батальйоні "Айдар", 17 червня 2014 року передала товаришам по батальйону координати для артилерійського обстрілу, в результаті якого загинули співробітники ВДТРК Ігор Корнелюк й Антон Волошин. Також у справі стверджується, що Савченко незаконно проникла на територію Росії, де і була затримана.

Насправді Савченко потрапила в полон до бойовиків "ЛНР" ще до обстрілу, під час якого загинули Корнелюк і Волошин, і була незаконно вивезена в Росію, де проти неї сфабрикували справу.

4 лютого адвокат Ілля Новиков виклав в інтернет імовірний запис між колишнім співробітником Адміністрації президента Росії Павлом Карповим і колишнім ватажком "ЛНР" Валерієм Болотовим. Терористи говорили про полонення льотчиці ще до загибелі журналістів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram