ГоловнаПолітика

Луценко відкинув імовірність свого призначення генпрокурором

Голова БПП нагадав, що не має юридичної освіти

Луценко відкинув імовірність свого призначення генпрокурором
Фото: Макс Требухов

Лідер фракції "Блок Петра Порошенка" Юрій Луценко прокоментував повідомлення про його ймовірне призначення на посаду генерального прокурора і зазначив, що ніхто з керівництва країни з ним про це не говорив.

Про це він заявив телеканалу "112 Україна".

Луценко нагадав, що не відповідає вимогам, які висуваються до кандидата на посаду генпрокурора. І таке призначення, за його словами, могло б бути теоретично можливим тільки в разі зміни законодавства.

"Закон "Про прокуратуру" не передбачає можливість вступу на посаду генпрокурора людини без юридичної освіти. І, незважаючи на мій чотирирічний досвід керівництва у правоохоронних органах і 2,5-річний досвід перебування по інший бік закону як політичного в'язня, тим не менш, відповідно до закону, я не можу претендувати на цю посаду", - заявив Луценко.

Він зазначив: якщо Рада прийме рішення, що генпрокурор і інші "силові" міністри є політичними фігурами, то це (призначення його в ГПУ) теоретично, могло б бути можливим.

"Але поки що ніяких офіційних рішень, ба більше, бесід із керівництвом держави в мене про це не було", - зауважив Луценко.

Нагадаємо, 16 лютого Президент Петро Порошенко попросив Віктора Шокіна написати заяву про відставку. Того ж дня з'явилася інформація, що Шокін уже подав заяву в Адміністрацію Президента, однак у ГПУ повідомили, що він у відпустці. Вчора повідомляли, що він продовжив відпустку, але заяву про звільнення все ж подав.

Згідно з Конституцією, Президент призначає та звільняє генпрокурора за згодою Верховної Ради. Якщо парламент на поточному тижні не розгляне відставку Шокіна, то зможе її розглянути не раніше 15 березня, на черговому пленарному засіданні.

Сьогодні нардеп від БПП Мустафа Найєм заявив, що у фракції обговорюють кандидатуру Луценка на посаду голови ГПУ

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram