ГоловнаПолітика

Ігор Луценко: не думаю, що Гонтаревій вдасться вийти сухою з води

"Вона стільки собі ворогів нажила, що зможе втекти кудись тільки в Зімбабве"

Ігор Луценко: не думаю, що Гонтаревій вдасться вийти сухою з води
Фото: Макс Левин

Національне антикорупційне бюро зобов'язане довести до суду кримінальну справу проти голови НБУ Валерії Гонтаревої, а також членів її сім'ї, яких підозрюють у виведенні коштів з Дельта Банку напередодні визнання фінустанови неплатоспроможною.

Про це заявив народний депутат, член парламентського комітету з протидії корупції Ігор Луценко, пише "Цензор".

"Я більш ніж упевнений, що в НАБУ зараз немає достатніх ресурсів, щоб адекватно провести це розслідування. Якщо це станеться, це буде щаслива випадковість для нас усіх. Але навіть якщо припустити, що ця справа з усіма адекватними доказами потрапить до суду, на нас чекає довга епопея. Не кожен суд наважиться заарештувати Гонтареву. Адже це людина, особисто віддана Порошенкові", - сказав Луценко.

Він заявив, що у справі Гонтаревої багато що залежить від компетентності і сміливості правоохоронних органів, а також від тиску на владу з боку громадськості і журналістів, повідомляє Цензор.НЕТ.

"Чи ухвалить рішення Порошенко щось робити з Гонтаревою? Треба дивитися, як буде розвиватися історія з Шокіним. Крім того, багато що буде залежати від громадського тиску. Справа-то резонансна", - вважає нардеп.

При цьому Ігор Луценко переконаний - урешті-решт, Гонтаревій не вдасться уникнути покарання.

"Не думаю, що їй вдасться вийти сухою з води. Вона стільки собі ворогів нажила, що зможе втекти кудись тільки в Зімбабве. Це класична помилка високих посадових осіб, яких покривають ще вищі посадові особи. Вони творять що хочуть. Але вони не розуміють, що так не може тривати вічно - все змінюється", - резюмував депутат.

Нагадаємо, НАБУ почало розслідування корупційних схем з виведення коштів з проблемного "Дельта Банку" Артемом і Валерією Гонтаревими. Журналісти стверджують, що сім'ї голови НБУ вдалося перевести в готівку десятки мільйонів гривень лише за кілька днів до того, як у банк ввели тимчасову адміністрацію. Тоді як простим вкладникам банку можна було зняти з депозиту не більш ніж 100 гривень на день.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram