ГоловнаЕкономікаДержава

Мінекономіки оновило систему ProZorro

Сайт держзакупівель зробили більше схожим на інтернет-магазин

Мінекономіки оновило систему ProZorro
Фото: prozorro.org

Міністерство економічного розвитку і торгівлі у п'ятницю презентувало оновлену систему державних закупівель ProZorro.

Як повідомляє прес-служба МЕРТ, розроблено новий сайт, який спробували наблизити до формату електронного каталогу, використовуваного в інтернет-магазинах. Зокрема, запроваджено "живі підказки" за частиною слова, пошук за комбінаціями і приблизними збігами, єдиний пошук для електронних і паперових закупівель.

Також незабаром планується перевести сайт на "державний" домен - www.prozorro.gov.ua.

З нового року права на систему передано держпідприємству "Зовнішторгвидав України", яке підпорядковується МЕРТ і управляє порталом tender.gov.ua, де мають публікуватися усі тендерні заявки на держзакупівлі.

Крім того, оновлено логотип і стиль системи ProZorro. "Маркетингу державних закупівель раніше приділялося дуже мало уваги. Можна навіть сказати, що його фактично не існувало. Але успіх реформи сильно залежить від залучення нових постачальників, від правильної і відкритої комунікації, від активного просування переваг і можливостей системи. Саме тому ми приділяємо так багато уваги маркетингу і розвитку бренду ProZorro", - пояснив гендиректор "Зовнішторгвидав України" Олександр Наход.

За словами заступника міністра економіки Максима Нефьодова, за рік роботи ProZorro в експериментальному режимі заощаджено 680 млн гривень.

Нагадаємо, що протягом 2016 року усі державні закупівлі мають перевести на систему держзакупівель ProZorro. Через неї проводитимуть закупівлі товарів і послуг вартістю від 200 тисяч гривень і закупівлі робіт вартістю від 1,5 млн гривень. Запуск системи відбудеться у 2 етапи: з 1 квітня - для центральних органів виконавчої влади; з 1 серпня - для інших клієнтів.

Свіже інтерв'ю з ідеологом ProZorro Максимом Нефьодовим можна прочитати на LB.ua.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram