ГоловнаПолітика

Яценюк і Луценко мало не побилися під час обговорення майбутнього формату Кабміну

Конфлікт стався в четвер на Банковій.

Яценюк і Луценко мало не побилися під час обговорення майбутнього формату Кабміну
Фото: Макс Требухов

Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк і лідер фракції "Блок Петра Порошенка" Юрій Луценко в четвер ледь не побилися під час засідання "стратегічної сімки", на якому обговорювали формат майбутнього Кабінету Міністрів.

Про це LB.ua стало відомо з власних джерел.

Стратегічна рада, в яку, крім Яценюка і Луценка, також входять президент Петро Порошенко, голова Адміністрації президента Борис Ложкін, спікер Ради Володимир Гройсман, секретар РНБО Олександр Турчинов і голова МВС Арсен Аваков, вчора обговорювала, в якому вигляді може далі існувати Кабінет Міністрів.

До обговорення пропонували три варіанти. Перший - БПП і "Народний фронт" ділять посади і відповідальність 50 на 50, при цьому Банкова публічно висловлює підтримку Яценюку. Другий - "Народний фронт" бере на себе не тільки всі посади, а й усю відповідальність, при цьому фракція БПП гарантує підтримку кабмінівських ініціатив у сто голосів. І третій - Яценюк добровільно йде у відставку.

Під час обговорення більшість присутніх прийшли до висновку, що першого варіанта не підтримає фракція БПП, до того ж Луценко заявив, що вважає відставку Яценюка найбільш прийнятним виходом із нинішньої ситуації. Ці слова розлютили голову Кабміну. Почалася словесна перепалка, протягом якої Яценюк звинуватив Луценка в тому, що під час очільництва в МВС той нібито брав гроші в олігархів. На що Луценко парирував: коли він - лідер опозиції - сидів у в'язниці, Яценюк нібито співпрацював з режимом Віктора Януковича. До бійки справа не дійшла тільки завдяки Ложкіну і Гройсману, які вчасно стримали Яценюка.

Нагадаємо, що 16 лютого Верховна Рада не змогла відправити Кабінет Міністрів у відставку, завдяки чому уряд отримав можливість працювати щонайменше до вересня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram