ГоловнаПолітика

Виконавча служба не змогла заарештувати катер нардепа Винника

Нардеп не захотів розлучатися з катером

Виконавча служба не змогла заарештувати катер нардепа Винника
катер нардепа
Фото: ukranews.com

18 лютого 2016 року під час виконання рішення Новокаховського міського суду від 24 березня 2014 року про стягнення з народного депутата від БПП Івана Винника 335 млн гривень державний виконавець Департаменту державної виконавчої служби Міністерства юстиції України зіткнувся з грубим втручанням помічника нардепа Дмитра Васильєва, пишуть "Українські новини".

Зокрема, під час опису та арешту катера, що належить Виннику, і підготовки акта передачі на відповідальне зберігання третій незалежній особі, на територію увірвався Васильєв з поплічниками і шляхом тиску, погрозами фізичною розправою, приниженням честі і гідності співробітника Мін'юсту та представників стягувача, посилаючись на те, що він нібито помічник депутата, секретаря парламентського комітету з питань безпеки і оборони, намагався зупинити процес опису.

Васильєв, грубо втручаючись у виконавчі дії, змусив держвиконавця Міністерства юстиції переоформити акт відповідального зберігання та передати йому катер депутата Винника. При цьому, процедура передачі проводилася зі значними порушеннями, без надання необхідних документів.

Нагадаємо, що понад два роки департамент державної виконавчої служби намагається розшукати майно Винника для виконання рішення Новокаховського міського суду про стягнення багатомільйонної заборгованості.

Наприкінці минулого року у ЗМІ опублікували оголошення про пошук майна депутата, зокрема чотирьох катерів, зареєстрованих на Винника. Один із катерів знайшли на території одного з підприємств поблизу Каховки, куди і попрямував державний виконавець для виконання рішення суду.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram