ГоловнаПолітика

Будинок Януковича в Сухолуччі розграбували

У "Хонці-2" залишилися тільки три стільці, диван і чотири столи.

Будинок Януковича в Сухолуччі розграбували
Фото: стоп-кадр с видео

Із так званої "Хонки-2" - будинку Віктора Януковича поруч із Сухолуччям на березі Київського моря - вивезли меблі, плазмові телевізори, сантехніку і навіть викрутили розетки.

Про це йдеться в сюжеті ТСН.

"Хонка-2" - будинок у мисливських угіддях на 30 тис. га. Ці землі після втечі Януковича планували передати під заповідник, проте за два роки чиновники так і не перевели їх у державну власність. Якийсь час угіддя охороняли бійці батальйону "Київ-2", але потім охорону зняли.

Мародерство виявив комендант Межигір'я Денис Тарахкотелик і повідомив у Генпрокуратуру. Два слідчі в четвер оглянули майно, розпорядилися опечатати приміщення і взяти його під державну охорону - в будинку залишилися ще дорогі люстри і кілька стільців.

"У головному будинку залишилися тільки три стільці, диван і чотири столи. Не за день було зроблено. Слідів жодних немає", - розповів слідчий вишгородської поліції Олексій Тищенко.

Комендант Межигір'я Денис Тарахкотелик заявив, що для вивезення майна потрібно було використовувати багато вантажівок.

"Якщо говорити про фуру, яка має 90 кубів, то це мінімум десять фур. Це явно не тиждень розібрали, а систематично. Одна група - масштабно. А інші підбирали, або місцеві жителі, або ще хтось", - припускає він.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram