ГоловнаЕкономікаБізнес

Від "Укрспирту" зажадали зупинити розкрадання спиртзаводів на Львівщині

Збиток від розкрадань активісти оцінюють у сотні мільйонів гривень.

Громадські активісти-члени ГО "Ідея нації" пікетували ДП "Укрспирт" із вимогою розслідувати і припинити системне розкрадання підакцизної продукції із ДП "Струтинський спиртзавод", а також інших спиртзаводів Львівської області. Про це пишуть "Українські новини".

За словами голови ГО "Ідея нації" Остапа Стахіва, 4 лютого в селі Струтин Золочівського району Львівської області місцеві активісти стали свідками розкрадання спирту, яке, як з'ясувалося, відбувалося на підприємстві системно протягом тривалого часу.

Активісти заблокували автомобіль, що вивозив із ДП "Струтинський спиртзавод" 17 бочок спирту загальною вагою майже 4 тонни без супровідних документів. Члени "Ідеї Нації", що проїжджали через Струтин, втрутилися в події, організували громадський контроль з метою дотримання законності при виявленні розкрадання.

У результаті автомобіль із "незаконним спиртом" описали працівники поліції за участю понятих, опломбували і залишили на території Золочівського районного управління поліції. За фактом вивезення майже 4 тонн спирту з ДП "Струтинський спиртзавод" відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст.191 Кримінального кодексу (привласнення/розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем).

В.о. директора "Укрспирту" Блескун запевнив пікетників у тому, що також зацікавлений в ефективному розслідуванні цього факту і що готовий в разі потреби покарати керівництво Струтинського спиртзаводу аж до звільнення.

Тим часом активісти мають намір і в подальшому здійснювати громадський контроль для того, щоб працівники поліції проводили незалежне і неупереджене розслідування у справі про розкрадання спирту з ДП "Струтинський спиртзавод".

Через день після виявлення факту нелегальних операцій з підакцизними товарами вони звернулися в Генеральну прокуратуру із заявою про вчинення кримінального злочину.

У цій заяві не тільки був детально описаний епізод 4 лютого на ДП "Струтинський спиртзавод", а й вказано на можливість нелегального виготовлення, зберігання та збуту підакцизної продукції на Рава-Руському, Старонібабському, Вузлівському, Гнездичівському і Воютицькому спиртзаводах. Збиток від розкрадань активісти оцінюють у кілька сотень мільйонів гривень на місяць за цінами чорного ринку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram