ГоловнаПолітика

Путін назвав "безглуздою" прив'язку санкцій проти РФ до Мінських угод

Президент РФ вважає, що виконувати домовленості повинна Україна

Путін назвав "безглуздою" прив'язку санкцій проти РФ до Мінських угод
Фото: EPA/UPG

Президент Росії Володимир Путін назвав "безглуздими" спроби пов'язати зняття санкцій Євросоюзу проти РФ з повним виконанням Мінських угод.

Про це він заявив після переговорів з прем'єр-міністром Угорщини Віктором Орбаном, повідомляє "Інтерфакс".

"Пов'язувати зняття санкцій з боку ЄС з остаточним рішенням, доведенням до логічного кінця Мінського процесу сьогодні безглуздо, тому що, повторюю, не на боці Росії міститься ця куля", - заявив Путін.

Російський президент перерахував пункти угод, які на сьогодні не виконано, і заявив, що "все це залежить не тільки і не стільки від Росії".

"Мені здається, що будь-який об'єктивний спостерігач сьогодні бачить, що м'яч на стороні української влади. Це вони, перш за все, повинні виконати умови Мінських угод", - заявив Путін.

Нагадаємо, сьогодні в Мінську пройшло засідання Тристоронньої контактної групи щодо Донбасу. Представник України Леонід Кучма проінформував сторони про безперервні обстріли з боку проросійських бойовиків. Він також заявив, що Україна залишається вірною взятим на себе зобов'язанням і готова виконувати Мінські домовленості в повному обсязі. Однак без забезпечення безпеки рухатися далі в напрямку врегулювання ситуації не можливо. За словами екс-президента, для цього "необхідна політична воля Росії".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram