ГоловнаПолітика

МВС аргументувало відправлення на Донбас міліціонерів, які не пройшли атестацію

Відверто поганим співробітникам другого шансу не даватимуть.

МВС аргументувало відправлення на Донбас міліціонерів, які не пройшли атестацію
Фото: Сергей Нужненко

Надати роботу на Донбасі співробітникам МВС, які не пройшли переатестацію, запропонували начальник Національної поліції Хатія Деконаїдзе і керівники обласних управлінь Юрій Покиньборода і В'ячеслав Аброськін.

Про це написав прес-секретар МВС Артем Шевченко у фейсбуці.

Він пояснив, що поліції в Донецькій і Луганській областях гостро бракує кадрів: не вистачає близько 3000 співробітників, особливо у великих населених пунктах на лінії розмежування. Крім того, поліцейські з інших регіонів можуть знадобитися, щоб не допустити помсти з боку місцевих співробітників, коли справа дійде до повернення української влади на окуповані території.

Для тих, хто не пройшов переатестацію, це, по-перше, можливість отримати другий шанс, довівши свій патріотизм і професіоналізм. Через рік-два відбудеться повторна атестація з остаточними висновками. Тож міліціонери не будуть себе відчувати покинутими напризволяще.

Окрім цього, для декого це можливість дослужити рік-два до пенсії.

Шевченко пообіцяв, що осіб, які себе відверто скомпрометували, на Донбасі не буде. Цей варіант відкритий тільки для тих, хто просто не склав тести або не пройшов співбесіду.

Нагадаємо, що в Києві та Київській області переатестацію пройшли 13 015 поліцейських. За її підсумками в Києві звільнено 80% керівництва вищої ланки і 70% середньої ланки. По області ці цифри становлять 60 і 40% відповідно. Усього ж посад позбулися 13% поліцейських у Києві і 19% у Київській області.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram