ГоловнаПолітика

Екс-начальник київської СБУ пішов під суд за штурм Майдану

Олександр Щоголєв віддав наказ про початок АТО 18 лютого 2014 року.

Екс-начальник київської СБУ пішов під суд за штурм Майдану
Александр Щеголев
Фото: liga.net

Генпрокуратура скерувала до суду обвинувальний висновок стосовно екс-начальника Управління СБУ в Києві та області Олександра Щоголєва. Йому інкримінують організацію вбивств активістів Євромайдану і підпал Будинку профспілок 18-19 лютого 2014 року.

"Буквально вчора до суду було направлено обвинувальний висновок щодо колишнього керівникам Управління СБУ в Києві та Київській області за незаконне проведення АТО, в результаті якої загинули і протестувальники, і правоохоронці", - заявив на брифінгу начальник Управління спеціальних розслідувань Головного слідчого управління ГПУ Сергій Горбатюк.

Нагадаємо, Щоголєва 20 серпня 2015 року взяли під варту. До цього він перебував під домашнім арештом. Розслідуванням установлено, що Щоголєв, діючи в складі організованої групи колишніх можновладних чиновників, 18 лютого 2014 року прийняв рішення про проведення антитерористичної операції на Майдані.

Щоголєву інкримінували перешкоджання мітингам, перевищення службових повноважень, умисне заподіяння тяжких тілесних ушкоджень, умисні вбивства.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram