ГоловнаПолітика

Міністр спорту відмовився йти у відставку (оновлено)

Ігор Жданов проігнорував вимогу партії

Міністр спорту відмовився йти у відставку (оновлено)
Игорь Жданов
Фото: Макс Левин

Міністр молоді та спорту Ігор Жданов вирішив продовжити роботу в уряді, незважаючи на заяву "Батьківщини" про його відкликання з посади.

Сам Жданов зазначив, що залишається на своїй посаді на прохання прем'єр-міністра, а вихід "Батьківщини", на його думку, може призвести до поглиблення кризи.

"На прохання прем'єра Яценюка я залишаюся працювати в уряді. Зараз не час розхитувати човен. Я прекрасно пам'ятаю, чим закінчився після Помаранчевої революції конфлікт усередині демократичних сил - між Ющенком і Тимошенко - приходом до влади Януковича. Ми не маємо права повторювати цю помилку", - написав Жданов на своїй сторінці у Фейсбуці.

"Вихід "Батьківщини" з коаліції - це сценарій глибинної політичної кризи, який в умовах війни може привести до реваншу антиукраїнських сил або взагалі до втрати незалежності України. Я проти такого сценарію. Як активний учасник двох Майданів маю право на таку оцінку", - додав він.

Щодо свого відкликання, то Жданов зазначив, що професійних претензій до нього не було і 15 лютого профільний комітет Ради визнав роботу міністерства задовільною.

"Моя позиція дуже проста і відповідальна. Нам сьогодні треба займатися не політикою, а наполегливо, засукавши рукави, працювати над вирішенням конкретних завдань. Залишилося півроку до літніх Олімпійських і Паралімпійських ігор в Ріо-де-Жанейро. Для мене особисто забезпечення якісної підготовки й участі спортсменів збірних команд України в Олімпійських і Паралімпійських іграх - це головна відповідальність і пріоритет №1", - зазначив Жданов.

Нагадаємо, у вівторок увечері "Батьківщина" зажадала від Жданова, призначеного в уряд за квотою партії, піти у відставку.

Раніше аналогічно вчинив міністр агрополітики Олексій Павленко. Партія "Самопоміч" відкликала його з посади, однак міністр відмовився йти.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram