ГоловнаПолітика

"Батьківщина" вийшла з коаліції

Тимошенко закликала утриматися від революції.

"Батьківщина" вийшла з коаліції
Фото: EPA/UPG

Фракція "Батьківщина" вийшла з коаліції у Верховній Раді.

Про це повідомила лідер фракції Юлія Тимошенко на брифінгу.

При цьому вона закликала утриматися від революційних дій у країні.

Рішення про вихід із коаліції фракція прийняла на своєму засіданні вранці в середу.

Вихід "Батьківщини" з коаліції автоматично не призведе до її розпаду. Три фракції, які поки що залишаються в парламентській більшості (Блок Петра Порошенка, "Народний фронт" і "Самопоміч"), налічують 243 депутати при мінімумі 226.

Якщо ж з коаліції вийде "Самопоміч", парламентська більшість припинить існування. Якщо протягом місяця із цього моменту нова коаліція не буде сформована, Президент отримає право розпустити парламент. Однак цим правом він може не скористатися. Петро Порошенко вже заявив, що розпустить парламент лише в крайньому разі.

Нагадаємо, у вівторок парламент 247 голосами визнав незадовільною роботу уряду у 2015 році, після чого спробував відправити Кабмін у відставку. Однак резолюцію про недовіру уряду підтримали лише 194 депутати. Не дали своїх голосів група "Відродження" підконтрольна Ігореві Коломойському, Опоблок, в якому сильні позиції Ріната Ахметова, і частина фракції Блоку Петра Порошенка. Це дало привід декотрим політикам заявити про змову, щоб провалити відставку Кабміну.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram