ГоловнаПолітика

Бурбак: Лагард дала зрозуміти, що корупційний тиск на уряд залишить Україну без кредитів

Третій транш залежить від прогресу у реформах

Бурбак: Лагард дала зрозуміти, що корупційний тиск на уряд залишить Україну без кредитів
Фото: 24tv.ua

Лідер парламентської фракції "Народного фронту" Максим Бурбак вважає, що сьогоднішня заява директора-розпорядника МВФ Крістін Лагард - це чіткий сигнал для України про неприпустимість корупційного тиску на уряд.

"Тиск корупціонерів і політиканів заважає уряду проводити реформи. Тому виникає загроза згортання програми Міжнародного валютного фонду в Україні", - цитує політика прес-служба партії.

"Повідомлення Лагард чітко вказує на основну причину занепокоєння МВФ. Фонд боїться, що уряд, парламент і держава в цілому можуть бути принесені в жертву корупційним схемам і популістським політичним проектам. Усе це станеться, якщо антикорупційні органи не почнуть нарешті наступ на впливових корупціонерів, які постійно шантажують уряд. МВФ минулого тижня почув, як насправді працюється міністрам-технократам з депутатським корпусом", - заявив Бурбак.

Нагадаємо, Лагард сказала, що стурбована повільним прогресом, який демонструє Україна у поліпшенні державного управління та боротьбі з корупцією й у зменшенні впливу корисливих інтересів на політику.

Перший транш МВФ склав 5 млрд доларів, його отримали в середині березня 2015 року. Другий транш у розмірі 1,7 млрд доларів надійшов на початку серпня. Згідно з програмою кредитування, планувалися ще два транші на кінець 2015 року, але гроші так і не надійшли.

Цього року Україна розраховувала отримати 5,8 млрд доларів від МВФ, на фонді зав'язані усі інші програми допомоги Україні від Заходу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram