ГоловнаЕкономікаБізнес

Львівська залізниця відновила рух вузькоколійкою Антонівка - Зарічне

Кабель для заміни вкраденого довелося шукати по кількох областях.

Львівська залізниця відновила рух вузькоколійкою Антонівка - Зарічне
Фото: tov-tob.livejournal.com

Львівська залізниця в середу, 10 лютого, відновила рух пасажирського поїзда вузькоколійним маршрутом Антонівка - Зарічне на Рівненщині.

Потяги не курсували з 4 лютого, коли виявили крадіжку 5 кілометрів дротів повітряної лінії зв'язку на перегоні Зарічне-Біла. Прес-служба ЛЗ зазначає, що такий кабель не випускають в Україні, тому його запаси довелося шукати по всій території залізниці.

Щодня ремонтні роботи виконувала бригада з 10 осіб.

Львівська залізниця наголошує, що утримання цієї ділянки торік принесло збиток 10,6 млн гривень, тому витрачатися ще й на її ремонт залізниця не має можливості.

"Скасування сполучення "Антонівка - Зарічне" спровокувало істотний резонанс серед місцевих жителів і активістів, яким не байдужі проблеми УЗ. Як наслідок, це призвело до оперативного ремонту вузькоколійки силами Львівської залізниці, що без інформаційного супроводу міг затягтися на місяці", - заявив зі свого боку активіст громадського контролю "Укрзалізниці" Віктор Гарвона в коментарі LB.ua.

Вузькоколійка Антонівка-Зарічне, або "зозулька", має колію завширшки 750 мм (звичайна залізнична - 1520 мм); протяжність дороги між Антонівкою і Зарічним - 106 км. Для жителів кількох десятків сіл ця вузькоколійка досі залишається найшвидшим і доступним способом дістатися на роботу чи до школи.

Фото: tov-tob.livejournal.com

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram