ГоловнаПолітика

Суд наказав повернути посаду впійманому на хабарі екс-голові Держслужби зайнятості

Справа Ярослава Кашуби не просувається

Суд наказав повернути посаду впійманому на хабарі екс-голові Держслужби зайнятості
Кашуба во время задержания
Фото: www.facebook.com/karp.dmitriy

Печерський суд Києва повернув посаду колишньому голові Держслужби зайнятості Ярославу Кашубі, якого затримала СБУ у вересні 2015 року під час отримання хабара у розмірі 622 тис. гривень і потім звільнила.

"На сьогодні у мене є рішення Печерського районного суду про те, що з 12 січня 2016 року я його мушу поновити на посаді. У мене є офіційна заява його адвоката про те, що термін відсторонення його від посади закінчився, й оскільки жодних судових розглядів у цій справі немає, він мусить повернутися на роботу. Жодного судового розгляду справи про хабарництво немає. Як реагувати на цю ситуацію? З одного боку, є факти, які бачили і я, і всі інші, з іншого боку, немає жодного продовження у цій справі. Зате є рішення суду про те, що я зобов'язаний відновити Кашубу на посаді голови Державної служби зайнятості", - розповів міністр соцполітики Павло Розенко в інтерв'ю ZN.ua.

Він заявив, що відновлювати Кашубу на посаді не буде.

Нагадаємо, 11 вересня Кашубу затримали у службовому автомобілі у центрі Києва під час отримання понад 600 тис. гривень хабара. У його машині правоохоронці виявили велику суму грошей і мисливську рушницю з патронами.

14 вересня Печерський райсуд Києва заарештував Кашубу і призначив йому заставу в розмірі 1,8 млн гривень як альтернативний запобіжний захід, які він виплатив через кілька днів.

16 вересня міністр соцполітики Павло Розенко відсторонив Кашубу від обійманої посади на час проведення розслідування. А потім звільнив усіх керівників Держслужби зайнятості.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram