ГоловнаПолітика

Україна зажадала від чеського видавництва виправити карту з "російським" Кримом

У "Футбольному атласі світу" Крим позначено тим самим кольором, що і територію Росії

Україна зажадала від чеського видавництва виправити карту з "російським" Кримом
Фото: fakty.ictv.ua

Посол України в Чеській Республіці Борис Зайчук звернувся до чеського видавництва "Ottovo nakladatelství" з вимогою привести карту України у виданні "Футбольний атлас світу" у відповідність до норм міжнародного права.

Про це інформує прес-служба посольства України в ЧР.

Згідно з повідомленням, у згаданому атласі Крим позначено тим самим кольором, що і територію Росії. Крім того, на загальній карті світу в цьому виданні кордони України не включають територію Криму.

Фото: fakty.ictv.ua

У своєму листі посол зазначив, що міжнародне співтовариство єдине в підтримці українського суверенітету і територіальної цілісності в рамках міжнародно визнаних кордонів і не визнає анексії Криму.

Тому видання карти України без території Криму суперечить міжнародному праву і повністю ігнорує консолідовану позицію країн Європейського Союзу про невизнання окупації Російською Федерацією Криму, сказано в повідомленні.

Нагадаємо, наприкінці грудня 2015 року Міністерство закордонних справ України змусило болгарський телеканал БНТ вибачитися за сюжет про газопровід із Росії до Болгарії, де Крим було позначено як частину Росії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram