ГоловнаПолітика

Генпрокуратура викликала на допит заступника голови МОЗ

Ігор Перегінець отримав відповідний "мотиваційний лист"

Генпрокуратура викликала на допит заступника голови МОЗ
Фото: Макс Левин

Генеральна прокуратура викликала на допит заступника голови Міністерства охорони здоров'я Ігоря Перегінця на допит у справі про зловживання службовим становищем під час проведення вакцинації проти поліомієліту.

Відповідний документ Перегінець опублікував на своїй сторінці у Фейсбуці, передає РБК-Україна.

"Отримав ось такий "мотиваційний лист" від Генпрокуратури", - написав він.

У листі наголошується, що головне слідче управління ГПУ проводить досудове розслідування у кримінальному провадженні, розпочате 14 грудня 2015 року. А саме за фактом зловживання службовим становищем посадовими особами Міністерства охорони здоров'я під час проведення вакцинації дітей вакциною проти поліомієліту. Йдеться про вакцини ІПВ та ОПВ, надані Канадою як гуманітарна допомога.

Дата допиту в листі не вказана.

Фото: rbc.ua

"Звичайно, ГПУ не сама додумалася, підштовхнули "вчені", які мають кращі практики з... 60-70-х, "фахівці" в області імунології, які точно знають, що і як, переважно з ФБ, ну і депутати, які "систему будували"... А ми тут вирішили якісь реформи проводити. А тепер питання: після таких запрошень будуть охочі ухвалювати рішення? Треба якомога швидше виводити охорону здоров'я зі сфери політики та спекуляцій", - прокоментував лист Перегінець.

Нагадаємо, у 2015 році МОЗ передав закупівлі ліків трьом міжнародним організаціям: ЮНІСЕФ, ПРООН та Crown Agents. Організації здійснюють закупівлі за 12 державними програмами на загальну суму понад 2,197 млрд. грн, що становить майже 60% бюджетних коштів, виділених на закупівлю ліків.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram