ГоловнаПолітика

Суд наказав закрити кримінальну справу проти Іванющенка (оновлено)

Рішення не набуло чинності, оскільки Генпрокуратура оскаржила його.

Суд наказав закрити кримінальну справу проти Іванющенка (оновлено)
Фото: Макс Левин

Колишній депутат Верховної Ради від Партії регіонів Юрій Іванющенко (також відомий як Юра Єнакіївський) домігся закриття кримінальної справи проти нього, пишуть "Наші гроші".

27 січня Солом'янський райсуд Києва задовольнив скаргу адвоката Іванющенка і наказав закрити кримінальне провадження від 21 лютого 2015 року. Воно стосувалося незаконного збагачення на суму 72 млн швейцарських франків і організації розкрадання 170 млн гривень держкоштів, отриманих від продажу квот Японії на викиди парникових газів.

Суд погодився з доводами захисника Іванющенка, що Генпрокуратура за рік не змогла нічого зробити, щоб зібрати докази провини колишнього депутата.

За даними видання, органи правосуддя розслідують ще кілька кримінальних справ, пов'язаних з Іванющенком, але в жодній з них він не є основним фігурантом. Його підозрюють у розтраті майна, незаконному збагаченні в особливо великих розмірах, одержанні неправомірної вигоди посадовою особою.

Оновлення. Прокурор ГПУ Владислав Куценко в ефірі 112 каналу заявив, що рішення суду не набуло чинності, оскільки було оскаржене в апеляційній інстанції.

"Генеральна прокуратура не закривала і не планує закривати кримінальне провадження, розпочате щодо незаконної діяльності пана Іванющенка. Ба більше, він є підозрюваним і перебуває в міжнародному розшуку", - сказав він.

Нагадаємо, що Іванющенко із січня 2015 року перебуває в розшуку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram