ГоловнаПолітика

Італія відмовила Україні в екстрадиції Маркова

Член "уряду у вигнанні" полетів до Росії.

Італія відмовила Україні в екстрадиції Маркова
Игорь Марков

Італійський суд відмовився екстрадувати екс-депутата Верховної Ради Ігоря Маркова в Україну. Той вийшов із-під домашнього арешту і відразу ж полетів до Москви.

Інформацію про те, що в екстрадиції Маркова відмовлено, 5 лютого розмістили в своєму фейсбуці українські політики-втікачі Микола Азаров і Володимир Олійник. Вони разом із Марковим входять до так званого "Комітету порятунку України", створеного в Росії.

ТСН із посиланням на італійські ЗМІ повідомляє, що після оголошення рішення суду Марков першим рейсом вилетів до Москви.

"Марков вилетів через Мілан. Немає ніяких перешкод на контролі. Взяв літак на Москву", - повідомив адвокат Маркова Енріко Скопезі.

Нагадаємо, 12 серпня 2015 року Інтерпол затримав Маркова в Італії за запитом України. Після арешту Марков провів декілька тижнів у в'язниці, а потім жив у генуезькому готелі під домашнім арештом.

Україна домагалася екстрадиції Маркова, інкримінуючи йому злочин за ч. 4 ст. 296 (хуліганство з завданням тілесних ушкоджень) Кримінального кодексу. Йдеться про події 2007 року, коли в Одеській обласній адміністрації відбувалися пікети проти встановлення в місті пам'ятника Катерині II. Маркова підозрюють в організації побиття учасників акції, а також безпосередньо в самому побитті громадян.

У жовтні 2013 року, ще за Віктора Януковича, Маркова було заарештовано у цій справі, він провів декілька місяців у в'язниці. Із СІЗО Маркова звільнив суд 25 лютого - майже відразу після втечі Януковича.

Марков підтримав сепаратистів на Донбасі, а в Росії навіть став членом "уряду у вигнанні".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram