ГоловнаПолітика

Абромавичус оцінив свою роботу на "четвірку"

Практично з усіма ініціативами міністерство спізнюється через політичну ситуацію в країні

Абромавичус оцінив свою роботу на "четвірку"
Фото: dyvys.in

Міністр економічного розвитку і торгівлі України Айварас Абромавичус оцінив свою роботу на посаді голови міністерства на "четвірку".

Про це він розповів в інтерв'ю РБК-Україна.

"Ми приватизацію так і не почали ... Через дерегуляцію очікування були більші, ніж ми зробили. Як то кажуть, практично з усіма ініціативами ми запізнюємося на 5-6 місяців. Це виходячи з певної політичної ситуації. Зайняло час і формування команди. Я думаю, що ми зробили дуже багато позитивного і мали на меті зробити ще більше. "Четвірку", звичайно, я б собі поставив", - сказав Айварас Абромавичус в інтерв'ю.

Нагадаємо, 5 лютого міністр економічного розвитку і торгівлі Айварас Абромавичус виступає за відставку генерального прокурора Віктора Шокіна і вихід депутата Верховної Ради Ігоря Кононенка (фракція "Блок Петра Порошенка") з політики.

Як повідомлялося, 3 лютого голова МЕРТ Абромавичус заявив, що подасть у відставку, і звинуватив Кононенка в блокуванні його роботи і роботи міністерства. Про свою відставку також заявили два заступники міністра економіки - Юлія Клименко і Максим Нефьодов, перший заступник міністра економіки Юлія Ковалів і торговий представник України Наталія Микольська. Також Абромавичуса публічно підтримали всі основні західні партнери України.

Президент Порошенко запропонував Абромавичусу залишитися на посаді, і голова МЕРТ пообіцяв "подумати". Однак на засідання фракції БПП, на яке він був запрошений, міністр не прийшов, пославшись на хворобу, а пізніше заявив, що не має наміру відкликати свою заяву.

Також на засіданні фракція БПП відмовилася рекомендувати Кононенкові скласти мандат нардепа.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram