ГоловнаСуспільствоЖиття

Знайдено зброю, з якої вбивали активістів на Майдані

Ідентифіковано 12 одиниць зброї з 23

Знайдено зброю, з якої вбивали активістів на Майдані
Фото: president.gov.ua

Президент Петро Порошенко прийняв доповідь голів Служби безпеки та Генеральної прокуратури про нові обставини розслідування злочинів проти Майдану - знайдено зброю, з якої вбивали активістів.

Про це повідомляє офіційний сайт Президента.

Голова СБУ Василь Грицак доповів, що під час розслідування були виявлені фрагменти 23 одиниць вогнепальної нарізної зброї, з якої стріляли на Майдані. Зброю пошкоджено механічним способом - на ній були спиляні ідентифікаційні номери. Всього за результатами проведеної експертизи було ідентифіковано 12 з 23 одиниць зброї.

"З великою часткою ймовірності можна сказати, що це фрагменти 22-х автоматів Калашникова і одного кулемета Калашникова, крім цього - один ствол 12-го калібру мисливської гладкоствольної зброї", - розповів Грицак. Він також повідомив, що після отримання висновків експертизи відповідні матеріали були направлені в Генпрокуратуру і МВС.

Своєю чергою генпрокурор Віктор Шокін повідомив, що слідство вже довело, що саме з цієї зброї розстрілювали майданівців. Він пообіцяв найближчим часом повідомити, в яких конкретно випадках воно використовувалося.

"Всі винні в розстрілі обов'язково повинні бути притягнуті до відповідальності, зокрема і ті, хто віддавав злочинні накази", - наголосив Порошенко.

Президент також заявив, що буде наполягати, щоб Верховна Рада на найближчій сесії внесла зміни в закон про заочне правосуддя, щоб всі винні були покарані.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Міністерству закордонних справ і міжнародного розвитку Франції відомо, що серед снайперів, які розстрілювали людей на Майдані, були "агенти російських розвідувальних служб".

Також нагадаємо, що прокурор ГПУ Владислав Куценко заявив, що наказ про застосування зброї проти активістів Євромайдану в центрі Києва віддавав особисто колишній президент України Віктор Янукович.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram