ГоловнаПолітика

Абромавичус виступив за відставку Шокіна і відхід Кононенка з політики

Міністр пропонує використовувати можливість повного перезавантаження влади

Абромавичус виступив за відставку Шокіна і відхід Кононенка з політики
Фото: dyvys.in

Міністр економічного розвитку і торгівлі Айварас Абромавичус виступає за відставку генерального прокурора Віктора Шокіна і відхід депутата Верховної Ради Ігоря Кононенка (фракція "Блок Петра Порошенка") з політики.

Про це він заявив в інтерв'ю Associated Press.

"Від імен нікуди не подінешся. Все-таки моя пропозиція - вимога, щоб Кононенко не залишався в політиці. Шокін, до якого теж дуже багато претензій від бізнесу, від спільноти... Давайте використаємо таку ситуацію, де є можливість повного перезавантаження, і все-таки призначимо нового керівника Генеральної прокуратури", - сказав міністр.

Абромавичус підкреслив, що наразі є реальний шанс для перезавантаження влади.

Нагадаємо, в середу голова МЕРТ Абромавичус заявив, що подає у відставку, і звинуватив Кононенка у блокуванні його роботи та роботи міністерства. Про свою відставку також заявили два заступники міністра економіки - Юлія Клименко і Максим Нефьодов, перший заступник міністра економіки Юлія Ковалів і торговий представник України Наталія Микольська. Також Абромавичуса публічно підтримали всі основні західні партнери України.

Президент Порошенко запропонував Абромавичусу залишитися на посаді, і голова МЕРТ пообіцяв "подумати". Однак на засідання фракції БПП, на яке його запрошували, міністр не прийшов, пославшись на хворобу, а пізніше заявив, що не має наміру відкликати свою заяву.

Також на засіданні фракція БПП відмовилася рекомендувати Кононенкові скласти мандат нардепа.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram