ГоловнаЕкономікаФінанси

У Росії оцінили втрати від санкцій і цін на нафту в $600 млрд

Аналіз базується на ціні нафти $50 за барель.

У Росії оцінили втрати від санкцій і цін на нафту в $600 млрд
Фото: vedomosti.ru

За чотири роки, починаючи з 2014 року, Росія втратить близько $600 млрд через падіння цін на нафту та економічні санкції.

Такого висновку дійшли аналітики Економічної експертної групи, пишуть "Ведомости".

Згідно з оцінкою експертів, втрати від фінансових санкцій становитимуть близько $170 млрд, недоотримані доходи від нафтогазового експорту - близько $400 млрд. Оцінки втрат капіталу від санкцій розраховані зважаючи з ціни нафти $50 за барель (поточні ціни - $35 за барель), експортних доходів - з урахуванням санкцій при такій самій ціні порівняно зі $100 за барель, на які орієнтується уряд як на середньостроковий рівень ще півтора роки тому.

Загалом скорочення валового припливу капіталу оцінюють приблизно в 280 млрд доларів за 3,5 року, в тому числі близько 85 млрд - прямих інвестицій. Як відзначають автори дослідження, два фінансові "шоки" не просто підсумовуються, а підсилюють один одного. За розрахунками аналітиків, накопичені втрати зростання економіки в підсумку за чотири роки становитимуть 8,4 відсотка.

Bloomberg включила Росію в топ-10 найгірших економік світу, поставивши її на четверте місце антирейтингу після Венесуели, Бразилії і Греції. Україна в цьому списку на 13-му місці.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram