ГоловнаПолітика

РП з подачі Ляшка усунула Лозового з посади голови київського осередку

Лозовий назвав час перебування на посаді найкращими роками життя

Народного депутата України, заступника лідера Радикальної партії Олега Ляшка та його помічника-консультанта Андрія Лозового звільнено з посади голови територіальної організації РП у Києві.

Про це Андрій Лозовий повідомив у Facebook.

5 кращих років життя - і, як виявилось, вартує лиш захворіти - і ці 5 років обнуляться...

Опубліковано Андрієм Лозовим 4 лютого 2016 р.

Відповідно до виписки з протоколу, пропозицію про звільнення Лозового з посади голови київського осередку вніс лідер РП Олег Ляшко.

"5 найкращих років життя - і, як виявилося, варто тільки захворіти і ці 5 років обнуляться..." - написав він, опублікувавши витяг із протоколу засідання політради партії.

Нагадаємо, наприкінці липня 2015 року генпрокурор Віктор Шокін направив до парламенту подання про притягнення до кримінальної відповідальності й арешт депутата Лозового.

Лозового звинувачують у декількох кримінальних правопорушеннях у період із грудня 2014 року по липень 2015 року.

Зокрема, в грудні 2014 року в приміщенні Приморського районного суду Маріуполя Донецької області Лозовій разом із депутатами Ігорем Мосійчуком і Дмитром Ліньком втручалися в діяльність суду, погрожували застосуванням насильства суддям у зв'язку з їхньою діяльністю, а також застосували насильство до судді.

Крім того, згідно з поданням, ті самі три депутати в квітні 2015 року вчинили хуліганські дії в приміщенні Коцюбинської селищної ради (Києво-Святошинський район Київської області), "використовуючи привід необхідності відновлення нібито порушених прав жителів територіальної громади - надання демобілізованим учасникам АТО земельних ділянок і квартир у власність".

Також у поданні вказано про перешкоджання тими ж трьома депутатами діяльності правоохоронця в приміщенні Зарічненського районного відділу Управління МВС України в Рівненській області в липні 2015 року, куди парламентарії прибули, щоб проконтролювати роботу міліції з протидії незаконному видобутку бурштину на території району і отримати відповідні роз'яснення правоохоронців. Під час зустрічі нібито стався конфлікт із заступником голови райуправління міліції з приводу доступу представників ЗМІ й інших осіб до місця зустрічі парламентаріїв і правоохоронців.

Після арешту народного депутата від Радикальної партії Ляшка Ігоря Мосійчука у вересні 2015 року лідер фракції РП у Верховній Раді Олег Ляшко припустив подання Генеральної прокуратури про затримання і арешт Андрія Лозового.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram